Slyšet Prahu! V Kunsthalle vystoupí světová hvězda sound artu Christina Kubisch

Fenomén Electrical Walks

Christina Kubisch již od 80. let pracuje se systémem elektromagnetické indukce, který sama vyvinula od základní techniky až po jedinečný umělecký nástroj zvukových instalací. Jednu z nich – jménem Cloud – ostatně můžete vidět a (zejména) slyšet na multimediální výstavě Kinetismus: 100 let elektřiny v umění. Svou netradiční sérii tzv. „elektrických procházek“ započala již v roce 2003 a v Praze nyní uvede již 85. edici populárního projektu. 

  • Prezentace výjimečného konceptu Electrical Walks se uskuteční ve středu 4. května 2022 od 19.00 v bistru Kunsthalle Praha. 

  • Jazykem bude angličtina, přednáška potrvá 60 min. a vstupné činí 90 Kč

Foto: Vojtěch Veškrna

Praha, jak jste ji ještě neslyšeli

V Praze nyní můžete vůbec poprvé na vlastní uši zažít, jaké to je vnímat bezprostřední okolí prostřednictvím skrytých elektromagnetických jevů. V rámci pětaosmdesáté série Electrical Walks si přímo v doprovodu Christiny Kubisch nasadíte speciální sluchátka, do ruky uchopíte mapu s magnetickými mezníky a vydáte se na cestu do sonického nitra Prahy. Vaše každodenní i noční realita se radikálně promění na základě zviditelnění různorodých vlnových délek a výbojů. Typ zážitku, který vaše uši ještě nažily. Srdečně zveme!