Open Call: Residence Art Omi v USA

Do konce listopadu mohou umělci z Česka, Slovenska, Polska a Maďarska podat přihlášky na měsíční rezidenční pobyt pořádaný americkou organizací Art Omi za podpory Kunsthalle Praha.

Rezidence s názvem Visegrad Fellowship se bude konat od 18. června do 14. července 2020 ve městě Ghent ve státě New York, kde organizace Art Omi sídlí. Umělce či umělkyni vybere Kunsthalle Praha společně s odbornou komisí Art Omi a o výsledcích budou informovat v únoru 2020.

Nezisková organizace Art Omi byla založena v roce 1992 a jejích pravidelných rezidenčních pobytů se už zúčastnilo přes 2 000 umělců. Každé léto zve Art Omi 30 umělců z celého světa a nabízí jim možnost čtyři týdny nerušeně tvořit, experimentovat, navzájem sdílet svoje nápady a kreativně se podporovat. Zcela výjimečnou příležitost umělci dostávají i díky tzv. Visitors Program. Jde o skupinovou návštěvu během rezidence, na kterou Art Omi zvou prominentní newyorské umělce, kurátory, kritiky a galeristy. Visitors Program má dlouhou tradici a vznikají díky němu nové kontakty a příležitosti pro spolupráce mezi umělci a newyorskou scénou.

Art Omi zajistí umělcům po dobu rezidence ubytování a stravu v kampusu Art Omi ve městě Ghent, dvě hodiny vlakem od New York City.

Místo konání rezidence:

Ghent, stát New York, USA

Art Omi účastníkům zajišťuje po dobu rezidence ubytování a stravu přímo v kampusu.

Kdo se může přihlásit:

Výtvarné umělkyně a umělci z Česka, Slovenska, Polska a Maďarska.

Jak se přihlásit:

K přihlášení stačí v angličtině připravit vlastní CV, bio, stručný artist statement, dvě reference, 8 obrazových příloh nebo 3 video ukázky tvorby.

Rezidence není přímo tematicky vymezená, a proto není třeba hlásit se s konkrétním projektem, ani přikládat doporučující dopisy.

Deadline pro přihlášení: 

30. listopad 2019

Podrobnější informace o rezidenci na stránkách Art Omi

Zdroj fotografií: FB Art Omi