Open Call: Přihlaste s k umělecké rezidenci Art Omi v USA

K nerušené tvorbě a pobytu na americkém venkově zve do svého sídla nezisková organizace Art Omi. Na přímém vlakovém spoji z New York City se rozkládá jejich kampus se zahradní architektonickou galerií a sochařským parkem, jenž je zenovým místem setkávání mezinárodní umělecké komunity a vzájemné kreativní práce. Do poloviny října 2021 tak mohou tvůrkyně a tvůrci z Česka, Slovenska, Polska a Maďarska podat přihlášky na tamější rezidenční pobyt na jeden měsíc v létě 2022, za přímé podpory Kunsthalle Praha.

Myšlenkou a motorem organizace Art Omi je propojování umělců z celého světa, kteří zastupují širokou škálu stylů a postupů. Každé léto jich ve spolupráci s mezinárodními institucemi zve na tři desítky a nabízí jim možnost po čtyři týdny tvořit a experimentovat.

Doplňující info o rezidenčním pobytu a samotném neziskovém uměleckém centru v USA najdete přímo na webu Art Omi a v jejich FAQ.

Datum konání rezidence:

23. 6. – 18. 7. 2022

Místo konání rezidence:

Ghent, stát New York, USA

Art Omi účastníkům zajišťuje po dobu rezidence ubytování a stravu přímo v kampusu.

Kdo se může přihlásit:

Výtvarné umělkyně a umělci z Česka, Slovenska, Polska a Maďarska.

Jak se přihlásit:

K přihlášení stačí v angličtině připravit vlastní CV, bio, stručný artist statement, dvě reference, 8 obrazových příloh nebo 3 video ukázky tvorby.

Rezidence není přímo tematicky vymezená, a proto není třeba hlásit se s konkrétním projektem, ani přikládat doporučující dopisy.

Deadline pro přihlášení: 

15. říjen 2021

Rozhodnutí výběrové komise proběhne v únoru 2022

  1. Alex Schweder + Ward Shelley, ReActor (2016) / Photo © Richard Barnes

  2. Alicia Kwade, TunnelTeller (2018) © Alicja Kwade, courtesy 303 Gallery, New York / Photo © Alon Koppel