Nejistá budoucnost umění: Spouštíme přihlášky na TransformArt 2

O čem bude TransformArt 2? 

Jako ústřední téma volíme nejistou budoucnost umění na pozadí současných úvah o aktuálním světě. V návaznosti na očekávanou výstavu významného německého umělce Gregora Hildebrandta (v Kunsthalle již od 29. září 2022) se během kurzu zaměříme jak na environmentální aspekty umění a s tím související praktiky re/upcyklace, tak na současné podoby digitálního umění, net artu či fenomén NFT. Výchozím bodem se pro nás stanou různé perspektivy prolínání hudby, punku, sociologie, urbanismu, architektury a výtvarného umění.  

Pro koho je určený?

Pro všechny, kdo chtějí porozumět roli současného umění v našem každodenním životě. Studentům, kteří se připravují na umělecké vysoké školy nebo profesionálům, kteří si rádi rozšiřují obzory v uměleckých tématech.

Co dalšího kurz nabízí?

Příležitost diskutovat s vyhledávanými odborníky na dané téma. Možnost nechat se vzájemně inspirovat, posedět u přednášky a následné debaty s kávou či vínem v ruce. Vybrané přednášky pro vás navíc doplníme speciálními komentovkami aktuálních výstav, prohlídkami uměleckých projektů ve veřejném prostoru nebo interaktivním workshopem

TERMÍN: Kurz se uskuteční od 3. října do 5. prosince 2022 každé pondělí od 19.00 v Bistru Kunsthalle Praha (Kunsthalle Praha, Klárov 5, 118 00 Praha 1)

CENA
Základní vstupné: 5.000 Kč
Člen*ka Kunsthalle Praha: 4.000 Kč
Junior*ka Kunsthalle Praha: 2.500 Kč
Učitel*ka: 2.500 Kč (Za podpory Nadace BPD)

© Vojtěch Veškrna, Jan Malý, Iryna Drahun, Josef Rabara