Kunsthalle otevře zdarma na Mezinárodní den dětí. Program je na světě!

Otevřeno pro vás ve čtvrtek 1. června máme tradičně v čase 11.0019.00. Na prohlídku výstavy doporučujeme zhruba hodinku a půl. Poslední vstup tak umožníme v 18.00. Děkujeme za pochopení.

+ Kočárky? Očekáváme, že jich právě na Mezinárodní den dětí bude hodně, ovšem strach z toho rozhodně nemáme. A tak nemějte ani vy. Naše Kunsthalle je bezbariérová (krom tzv. Blackboxu, aktuálně projekční místnosti v Galerii 2) a kočárek lze např. ponechat ve foyer galerie, byť ručit vám za něho bohužel nemůžeme. Mimochodem, pejsci u nás mohou zavítat do Bistra v přízemí, do galerií už bohužel nikoliv. 

+ Ještě pro rodiče: Očekáváme také, že v odpoledních hodinách bude v Kunsthalle vyloženě plno, a tak, pokud se k nám chystáte právě s kočárky, doporučujeme spíše dopoledne. Otevřeno máme od jedenácti, oběd lze obstarat v Bistru. Berte to ovšem jen jako naše drobné doporučení, nic víc, nic míň. Pokud máte jakékoliv další dotazy k provozu, neváhejte se před vaší návštěvou informovat přímo na naší recepci na telefonu 241 004 111. Děkujeme a těšíme se na vás!

Věděli jste, že pokud se stanete naším členkou nebo členem, ani 1. června ani žádný jiný den vás v Kunsthalle nečekají žádné fronty? Právě naopak—získáte roční neomezený vstup, přednostní vstup do všech výstav, dále speciální otevírací dobu, komentované prohlídky zdarma anebo 10% sleva do našeho Design Shopu. Co vy na to? Mimochodem, kategorie Junior*ka (15—26 let) je na celý rok zdarma! 

CHCI SE STÁT ČLENKOU/ČLENEM KUNSTHALLE PRAHA

+ A výstava?: V této době máme v Kunsthalle k vidění jednu velkou mezinárodní výstavu, která dominuje Galerii 1&2. Jmenuje se Bohemia: Příběh fenoménu, 1950-2000 a zaměřuje se na bohémství v životě, umění a společnosti. Menší Galerie 3 je tentokrát uzavřena, neb pro vás intenzivně připravujeme, jak už to u nás chodí, další výstavu.       

+ Zdarma se po celý čtvrtek dostanete jak na zmiňovanou bohémskou výstavu, tak do naší půvabné kavárny s letní terasou ve třetím patře. Právě při ní narazíte i na relaxační Booklounge (prostor pro váš odpočinek a četbu knih nebo magazínů), ovšem i pozoruhodný Kabinet elektrických kuriozit.

+ Jedno důležité upozornění také spočívá v tom, že zdarma (a bez rezervace!) pro vás uspořádáme i POP-UP WORKSHOP V ARTLABU. V této kreativní laboratoři (najdete ji cestou schodištěm do kavárny) si budete moci cokoliv namalovat na textil. Ano, čtete správně—doneste si s sebou nějaký kus oblečení, ať už staré či nové tričko nebo třeba plátěnku, a tzv. křivítky (dílo umělce Matěje Smetany) z něho vytvoříte modní/umělecké dílo. To zní skvěle, ne?  

+ Zpoplatněny jsou ve čtvrtek 1. června zcela pro všechny konzumace v bistru či kavárně a následně tyto dva programy: dobrodružná ARCHITÚRA PRO DĚTI 3⁠⁠–6 let (11.00—12.00 za 90 Kč) a SOCHY DOMŮ Krištofa Kintery: Komentovaná prohlídka (16.00—17.00 za 90 Kč). Obě akce se nám již zaplňují, proto doporučujeme rezervovat své místo včas. Čas letí a je (ne)přítel.   

+ V Design Shopu ve čtvrtek 1. června očekávejte speciální slevu na vybrané produkty! Tradičně pro vás jinak máme bohatou nabídku skvělých kreativních knih pro děti anebo třeba limitované edice uměleckých printů. Navíc u nás můžete nakupovat nezávisle na návštěvě výstavy (najdete nás hned v lobby u galerijní recepce), stejně tak jsme vám plně k dispozici online.      

+ Kunsthalle Bistro je v současnosti jedno ze skutečně mála míst na pražském Klárově (zastávka Malostranská), kde se můžete kvalitně najíst, navíc v příjemném uměleckém prostředí. Vaše cesta za uměním v Kunsthalle vede právě tudy, tak se neváhejte na chvíli zastavit a napojit se tou pravou gastronomickou energií: ostatně, sledujte týdenní menu. Mimochodem, právě ve čtvrtek pro vás chystáme speciální drink, který přímo vychází z historie naší budovy (bývalé transformační stanice) — říkáme mu Bludný proud. Tak na zdraví!

CHCETE VĚDĚT VÍC?

SVŮJ PROGRAM SI REZERVUJTE VČAS