Elmgreen&Dragset, Lednická, Skřivánek. TransformArt láká na osobnosti!

O čem bude Transformart IV?

O tom, jak číst současné umění. Ale také o tom, zda vůbec potřebujeme ovládat umění, jemuž chceme porozumět. 

  • Cyklus přednášek se uskuteční v návaznosti na připravovanou výstavu READ proslulé umělecké dvojice Elmgreen & Dragset, kterou budete v Kunsthalle moci navštívit ještě letos od 16. listopadu.

  • Jako přednášející vystoupí kurátorka Marie Klimešová, odborník na trh s uměním Jan Skřivánek, dále grafické designérky Zuzana Lednická a Andrea Vacovská, sochař Radek Mužík, kunsthistorička Alena Pomajzlová, umělec Dušan Zahoranský, kurátorka sbírky Kunsthalle Praha Barbora Ropková či světoznámé umělecké duo Elmgreen & Dragset

  • Umožní vám rozkrýt vztah umění a získávání vědomostí v éře digitálních médií. Prozradí např., jak grafický design skrze tvorbu vizuální identity (nejen) galerijních prostor usnadňuje porozumět jazyku umění.

  • Poradí, jak správně přečíst hodnotu uměleckého díla na trhu s uměním. Fyzický rozměr umělecké tvorby pro změnu nabídne na vlastní oči a ruce během kreativního workshopu s betonem.

© Jan Malý, Létoslav Chromek, Vojtěch Veškrna

Pro koho je určený?

Pro všechny, kdo chtějí porozumět roli současného umění v našem každodenním životě. Studentstvu, které se připravuje na umělecké vysoké školy nebo profesionálkám a profesionálům, kteří si rádi rozšiřují obzory v uměleckých tématech.

Co dalšího kurz nabízí?

  • Devět inspirativních setkání s významnými umělkyněmi a umělci, kurátorkami a kurátory, designérkami a designéry a dalšími významnými osobnosti ze světa umění s interdisciplinárními přesahy. 

  • Možnost nechat se vzájemně inspirovat, posedět u přednášky a následné debaty s kávou či vínem v ruce.

  • Vybrané přednášky pro vás navíc doplňujeme speciálními komentovkami aktuálních výstav, prohlídkami uměleckých projektů ve veřejném prostoru anebo interaktivními workshopy.   

TransformArt 4 se uskuteční od 2. října do 27. listopadu 2023 v Kunsthalle Praha (Klárov 5, 118 00 Praha 1)

CENA
Základní kurzovné: 5.000 Kč
Člen*ka Kunsthalle Praha: 4.000 Kč
Junior*ka Kunsthalle Praha: 2.500 Kč
Učitel*ka: 2.500 Kč (Za podpory Nadace bpd)