Vše, co zažijete na poslední show s Gregorem Hildebrandtem

V přesné replice showroomu Gregora Hildebrandta zahájíme minivernisáž výstavy jeho uměleckého přítele Friedera Böhnische. Poslední letošní (a navíc ostře vánoční!) Grzegorzki Show vypukne za účasti obou umělců. A vzápětí? To už se v Galerii 3 rozpoutá koncert excentrické formace ANNE z Mnichova. Mimochodem, jsou to právě tito neodolatelní elektroniční šansoniéři, jimž Gregor Hildebrandt vydává LPs pod vlastním živelným labelem Grzegorzki Records.  

© Karolína Matušková

Ať už se v tu chvíli budou Kunsthalle rozléhat elektronické laviny anebo se budete dobrovolně ztrácet ve vinylovém labyrintu, v tento večer se u nás uskuteční rovnou i dva křty. Jeden knižní, druhý skejtový.  Na svět k vám nejprve vypustíme výpravný výstavní katalog k výstavě Gregora Hildebrandta, jehož rozsáhlé fotografické sekvence, eseje a archivní materiály umožňují nahlédnout do umělcova tvůrčího nitra. Čistá grafická práce na 288 stranách!  

Pakliže budete chtít literaturu vyměnit spíše za kombinaci umění, sportu a lifestylu, vaši pozornost a adrenalin směřujte k slavnostnímu releasu unikátní spolupráce mezi samotným Hildebrandtem a THE SKATEROOM. Platforma pro umění a sociální změny k lepšímu vydává originální skejtové edice se jmény jako je Jeff Koons nebo Cindy Sherman. Poprvé se spojuje také s německým výtvarníkem, aby na trh přinesla unikátní limitovanou edici artových skateboardů. Jsou spíše na stěnu než do ulice, jejich vizuální provedení ovšem odráží hrubost Hildebrandtova Berlína. Ostatně, přesvědčte se sami, k dostání budou v našem Design Shopu, fyzicky i online

© THE SKATEROOM