Umělecké léto je tady! A tak znovu otevíráme školu pro učitelky a učitele

Mimochodem, nabízíme vám také 3 stipendijní místa za celkovou cenu kurzu 500 Kč. V případě zájmu pošlete rovněž do 30. června na adresu learning@kunsthallepraha.org motivační dopis o tom, kterak byste poznatky z letní školy využili. A my vám nejpozději do 14. července pošleme vyrozumění.

Pro koho je škola určena? 
Pro učitelky, učitele, pedagožky a pedagogy všech stupňů i galerijní lektorky a lektory.

© Vojtěch Veškrna, Jan Malý

Co všechno ve škole zažijete?

  • Skrze populární výstavu Bohemia: Příběh fenoménu, 19502000 prozkoumáte, jak se proměňuje přístup k fotografii ve druhé polovině 20. století.

  • Sochařský projekt Sochy domů a Dívka s holubicí českého umělce Krištofa Kintery vám přiblíží vztah sochy a architektury, abyste si na konec si vy sami vytvořili svůj betonový objekt.  

  • Zažijete výjimečnou performance rumunského umělce Alexe Mirutziu a odhalíte různorodé přístupy ke sbírání a vystavování. Odhalíme vám také uměleckou sbírku Ovidia Șandora i vybraná díla přímo od nás z Kunsthalle.

S kým se potkáte? 
Mezi naše hostky a hosty patří: Christelle Havranek (hlavní kurátorka Kunsthalle Praha), Barbora Ropková (kurátorka sbírky Kunsthalle Praha), Štepánka Stein (fotografka a teoretička), Radomíra Sedláková (Historička architektury), Radek Mužík (sochař), Barbora Škaloudová a Martina Freitagová (vzdělávací oddělení Kunsthalle Praha).

Kdy a kde se škola uskuteční?
Od středy 23. srpna do pátku 25. srpna 2023. Začínáme ve středu v 10:00 a končíme v pátek ve 13:00. Místem činu je Kunsthalle Praha a její bezprostřední okolí.  

Kolik kurz stojí? 
Přesně 2 500 Kč. A cena zahrnuje přednášky a workshopy, vstupné do výstav, drobné občerstvení i závěrečný oběd. Cena je zvýhodněná díky podpoře Nadace bpd partners.  

© Vojtěch Veškrna, Adam Mráček, Létoslav Chromek