Týden v Kunsthalle: Stanislav Abrahám rozezní Kráter ve Věži

Hudba (v) Kráteru

Co je Kráter? Instalace skýtající prostor pro audiovizuální detox a relaxaci po návštěvě našich multimediálních výstav reflektujících (nejen) 100 let elektřiny v umění. Umělec Tomáš Moravec pro nás vytvořil vyvýšenou platformu s pozoruhodným kráterem uprostřed. Právě nad ním jako na pomyslném břehu můžete sedět, ležet, meditovat, vnímat energii, slyšet ticho, postupně všechno pouštět z hlavy. Anebo se zcela výjimečně ponořit do jednoho sonického snění. 

Nejvyše postavený prostor v celé Kunsthalle Praha rozezní ve středu 13. dubna zvukový umělec, hudebník a skladatel Stanislav Abrahám. Před vašima očima sestoupí do nitra měsíčního kráteru a s ultracitlivým mikrofonem v rukou rozehraje skrze kammenné kombinace samotný povrch klidové instalace.

Co je důležité vědět předem?

  • Především si včas rezervovat vstupenku na jeden ze dvou časů performance. Vzhledem k velikosti naší Věže a intimní povaze samotného vystoupení můžeme do prostoru vpustit vždy max. 10 lidí.

  • Zakoupená vstupenka vám samozřejmě umožňuje vstup do celé Kunsthalle Praha včetně všech tří galerií nebo kavárny s vyhlídkovou terasou. Navíc, ve středu máme otevřeno vždy až do 21.00

  • A ještě něco: jakmile vstoupíte do Věže, dbejte prosím vlastní bezpečnosti — přeci jenom se ocitnete v malé místnosti se sníženým profilem, navíc přímo nad Kráterem. Tak neriskujte. 

  • Pokud budete mít čas&chuť, zaposlouchejte se do aktuálního alba Stanislava Abraháma s názvem Forces. Je to hypnotická síla. 


Úvodní přednáška našeho nového cyklu TransformArt o vztahu současného umění, vědy a technologií se uskuteční zdarma v pondělí 11. dubna 2022 od 19.00 v Bistru Kunsthalle Praha.

Historička architektury Vendula Hnídková z Ústavu dějin umění Akademie věd ČR vás provede dějinami vzniku elektrického národa — prozradí, jakým způsobem elektřina skutečně transformovala život velkoměst!

Mgr. Vendula Hnídková, PhD., absolvovala dějiny umění na Filozofické fakultě MU v Brně a doktorské studium na UMPRUM v Praze. Vedle řady dalších publikací je také autorkou knih Pavel Janák - Obrys doby (Arbor vitae/UMPRUM 2009) a Národní stylKultura a politika (UMPRUM 2013). V rámci stipendia Marie Skłodowska-Curie Individual Fellowship působila na University of Birmingham. Je kurátorkou výstavy Zengerova transformační stanice: Elektřina ve městě, elektřina v architektuře.


Máme pro vás otevřeno i během velikonočních prázdnin!

Čtvrtek 14. 4.  / 11.00—19.00
Pátek 15. 4. / 11.00—19.00
Pondělí 18. 4. / 11.00—19.00
Úterý 19. 4. / zavřeno