Týden v Kunsthalle: A prohlídka budovy, na kterou nezapomenete!

Život v Zengerovce očima bývalých nájemníků

Jak se skutečně žilo a pracovalo v Zengerově trafačce? O všechny velké příběhy, tajemství i každodenní příhody, které skrývá spletitá historie naší budovy, se s vámi podělí bývalí nájemníci Elektrických podniků — manželé Jiránkovi. V Zengerovce strávili víc než dvacet let svého života a jejich vzpomínání je neopakovatelné!  

  • Komentovaná prohlídka budovy se uskuteční ve středu 27. dubna 2022 od 19.00, potrvá 60 min.

  • Vstupné činí 90 Kč, pro členky a členy je vstup zdarma

Foto: Andrea Thiel Lhotáková


KunstKino #2: The Vasulka Effect

V hlavní roli opět manželský pár, tentokrát Woody & Steina Vašulkovi. Společně stáli u zrodu experimentálního videoartu, s citlivostí a nadšením prozkoumávali propojení elektronického obrazu a vizuálních efektů. Dokumentární snímek  z roku 2019 vtahuje do vzrušujícího osobního příběhu na pozadí sociálních i finančních nejistot každodenního života. 

Díla manželů Vašulkových najdete i na výstavě Kinetismus: 100 elektřiny v umění. V prostoru tzv. blackboxu se nachází triptych Lilith (1987), Summer Salt  (1982) a Voice Windows (1986) od Steiny. Woodyho Light Revisited (1974–2001) najdete i v našem digitálním průvodci na trase Visionary

Praktické info:

  • Druhá projekce KunstKina se uskuteční ve čtvrtek 28/4 2022 od 19.00 v Bistru Kunsthalle Praha

  • Stopáž je 87 min., promítáme v orig. znění s českými titulkami

  • Vstupné činí 90 Kč, pro členky a členy je vstup zdarma


Sonická neděle!

Jak zní elekromagnetické vlnění? A co dělat v neděli, když venku prší? Vydejte se s námi na velké sonické dobrodružství. Naučíte se vytvářet audioobrazy, zaposloucháte se do elektřiny a rozezníte světelné plastiky Zdeňka Pešánka. Zn. pro všechny věkové kategorie!

Praktické info:

  • Workshop Vyprávět zvukem se uskuteční v neděli 1. května 2022, na výběr máte ze dvou časů: 11.00-13.00 nebo 14.00-16.00

  • Zvolená vstupenka vám také umožní vstup do celé Kunsthalle, ať už na obě zahajovací výstavy anebo do kavárny s vyhlídkovou terasou.