TransformArt! Cyklus přednášek zahájí Vznik elektrického národa

Pozor, elektrické napětí!

Přednáška o vzniku elektrického národa se uskuteční v pondělí 11. dubna 2022 od 19.00 v prostoru Bistra Kunsthalle Praha. Historií vás provede Vendula Hnídková, historička architektury a kurátorka výstavy Zengerova transformační stanice: Elektřina ve městě, elektřina v architektuře, která mj. působila na University of Birmingham v rámci Marie Skłodowska-Curie Individual Fellowship.

V rámci pilotního dílu našeho nového cyklu s názvem TransformArt vám nabízíme vstup na přednášku zdarma

Cesta mezi vědou a uměním

Co je TransformArt? Přednáškový cyklus obsahuje 10 inspirativních lekcí, které se tematicky vážou k aktuálním výstavám Kunsthalle Praha — představíme vám je v širším kontextu běžného života či jiných mimouměleckých oborů. Dozvíte se, jak elektrická energie transformovala život velkoměst, osvojíte si dějiny zvuku a sluchu, zamyslíte se nad etikou moderních technologií nebo digitálním vlastnictvím umění.

V tomto semestru lekce povedou již zmiňovaná Vendula Hnídková (Vznik elektrického národa), dále Milan Guštar (Elektřina v umění), Anna Kvíčalová (Sound art), Tomáš Hříbek (Etika nových technologií), Eva Bendová (Architektura, neony a světelná reklama) nebo David Kořínek (Novomediální umění a jeho transformace k post-internetovému umění).