Poslechněte si podcast Kunsthalle Voices s kurátorkou Ivou Polaneckou

O studiu a životě v Ústí nad Labem. O světech mezi přírodou a hlubokým poslechem, ale také o ledňáčcích a biodesignu nebo o tom, co všechno může znamenat experiment jménem Aw! Lab. Čtvrtá epizoda podcastu Kunsthalle Voices vás seznámí s audiovizuální umělkyní Ivou Polaneckou, kurátorkou omračující výstavy Invisible Forces o přírodních živlech v digitálním umění.

O nekončící oslavě Sta let elektřiny v umění. O počátcích a vzniku náročné výstavy napříč médii pro všechny generace. O kinetických detailech, ale také o ohňostrojích kreativity v Praze na prahu modernity. Poslechněte si pokračování velkého rozhovoru s hlavní kurátorkou Kunsthalle Praha, Christelle Havranek.   

O zrodu elektrické Prahy, o zapomenutém architektovi Josefu Štěpánkovi, ale také o tom, co skutečně skrývá podzemí Kunsthalle Praha. V druhé epizodě podcastu Kunsthalle Voices vám představujeme všestrannou osobnost historičky architektury Venduly Hnídkové, která pro Kunsthalle kurátorovala historickou expozici (nejen) o vzniku a významu Zengerovy transformační stanice.

Proč právě Kunsthalle Praha? Jaká bude její role v kontextu české i světové umělecké scény? Co přesně obnáší role hlavní kurátorky v nové instituci na kulturní mapě Prahy? A jaké to vlastně je opustit rodnou Bretaň a rozhodnout se žít a pracovat v Čechách? Moderátor Karel Buriánek se ptá Christelle Havranek, hlavní kurátorky Kunsthalle Praha.

Kunsthalle Voices
Spotify + Apple Podcasts

Moderátor: Karel Buriánek 
Střih & post-produkce: Jan Táborský 
Sound design: Matěj Buriánek 
Editor: Ondřej Čížek