Berlín v Praze! Kunsthalle se na dvě noci promění v hudební klub

Doprovodný program k výstavě Gregora Hildebrandta

Neděle 30/10 16.00
Komentovaná prohlídka s Gregorem Hildebrandtem & Christelle Havranek (v ENG)

Výstavou A Blink of an Eye and the Years are Behind Us vás společně provedou umělec Gregor Hildebrandt a kurátorka výstavy Christelle Havranek. Nechte si vyprávět o neúnosném plynutí času i jeho zastavení v podobě nostalgických vzpomínek, které nesou analogové nosiče. Náhledněte do autentické repliky Hildebrandtova berlínského showroomu – tzv. Grzegorzki Shows – uvnitř hlavní expozice & poznejte umělcovu tajemnou vizuální poezii zblízka! 

Úterý 1/11 19.00 
Grzegorzki Shows Opening: Katharina Koppenwallner & Walking Down Brenton Road 
Spojení výtvarného umění a strhujícího rockového koncertu. Německá umělkyně Katharina Koppenwallner odhalí svou výstavu v identickém modelu Hildebrandtova berlínského showroomu (vrátnice bývalého pivovaru) a psych-pop kapela Walking Down Brenton Road (fanoušci The Cure, slyšte, budete nadšeni!) pokřtí své album Loop. LP vychází pod křídly Grzegorzki Records,hudebního labelu, který Hildebrandt založil a vede společně se svou partnerkou, německo-polskou umělkyní Alicjou Kwade.  

Středa 30/11 19.00
KunstKino: Berlin Calling (2008)
Tragikomedie sleduje berlínského producenta elektronické hudby Martina. Ten pod jménem DJ Ickarus cestuje po klubech po celém světe společně svou manažerkou a přítelkyní Mathilde, zároveň chystá vydání svého dosud nejrozsáhlejšího alba. Jeho plány však ztroskotají po hospitalizaci v psychiatrické léčebně kvůli nadměrnému požití drog.

Úterý 6/12 19.00 
Grzegorzki Shows Opening: Frieder Böhnisch & ANNE  
Mikulášská nadílka v Kunsthalle Praha. Rozbalit si můžete menší sólovou výstavu výtvarníka Friedera Böhnische i koncert elektronické formace ANNE. V jedné z našich galerií poznáte berlínského Santu Clause, v té druhé zase naskočite na vlny s psychadelickými šansoniéry z Mnichova. Nechte se unášet.  



© Filip Kopecký