7 důvodů, proč se přihlásit na TransformArt

I. Silná témata

Všechno, co jste kdy chtěli vědět o současném umění (ale nevěděli, kde přesně se ptát). Pokud se nebojíte inovativních pohledů na umění, vědu, architekturu a technologie, TransformArt je cesta pro vás! Od post-internetu přes světelnou reklamu v architektuře až po etiku nových technologií nebo fascinující dějiny zvuku a sluchu.


II. Ideální příprava

TransformArt věnujeme všem, kdo milují kulturu a umění a mají chuť si nadále rozšiřovat obzory. Pedagožkám a pedagogům a především studentkám a studentům s touhou se připravit na přijímačky a na budoucí studium např. dějin umění či jiných uměnovědných a teoretických oborů. Rozšíříte si obzory, nasajete inspiraci i odvahu vstříc vlastní studijní, vědecké či badatelské cestě.   


III. Skvělý čas

Totiž max. 60–⁠90 min. vždy v pondělí od 19.00 v termínu od 25. dubna do 20. června 2022.


IV. Ještě lepší cena

Základní cena kompletního kurzu činí 5 500 Kč. Ovšem, pokud jste (nebo se jí/m teprve stanete) členkou nebo členem Kunsthalle Praha, automaticky získáváte slevu 10 % a za celý kurz tak zaplatíte 4 950 Kč. A pokud v rámci našeho členství spadáte přímo do kategorie Junior*ka, vaše sleva je rovných 50 % —  cena kurzu je pro vás tak snížena na 2 250 Kč. Totožné navíc platí i pro všechny pedagožky či pedagogy. Mimochodem, takové snížení kurzovného bylo možné pouze za podpory našeho hlavního partnera, Nadace BPD. Mockrát děkujeme!

Foto: Lukáš Masner, Jan Hromádko

V. Liga výjimečných

Lekce povedou přední odbornice a odborníci z ČR i zahraničí, sledujte seznam prvních potvrzených: Anna Kvíčalová (Historie a vývoj sound artu), Milan Guštar (Elektřina v umění a kinetismu), Tomáš Hříbek (Etika nových technologií), Eva Bendová (Architektura, neony a světelná reklama), David Kořínek (Novomediální umění & transformace k post-internetovému umění), Tomáš Ruller (Performativita umění nových médií) anebo britská badatelka Marion Endt-Jones (O praktikách vystavování a sbírání umělce-sběratele Marka Diona).


VI. Industriální zázemí

Jak se zadíváte a zaposloucháte do odborně vedených lekcí, přistihnete se, že sedíte s kávou/vínem v ruce v půvabném prostoru kavárny s vyhlídkovou terasou anebo v chystaném industriálním bistru Kunsthalle Praha. Obklopeni pemrlovaným betonem (v celém domě je ho přesně 12 690 tun) s elektrickou energií (230 km kabelů) a historickým jeřábem, který tady ve třicátých letech 20. století převážel obří trafa. Teď bude viset přímo nad vámi!


VII. A bonus na závěr

V ceně kurzu obdržíte Kunsthalle sešit s tužkou pro vaše poznámky plus pozvánku na exkluzivní komentovku funkcionalistické budovy Elektrických podniků hl. města Prahy na Vltavské (arch. Adolf Beneš, 1927–1935) v doprovodu architekta Marka Tichého. Není toho málo!