Tvořte s hudbou! Vytvořte cover svého oblíbeného alba a pošlete nám ho

V čem výzva spočívá a jak se do ní mohu zapojit?

Výzva je určena všem. Malým nebo velkým, rodičům a dětem, studentstvu, zkrátka všem zvídavým kreativcům. Baví vás hudbu poslouchat, rozkrývat příběhy jejího vzniku, prohlížet si vinylové přebaly nebo se hrabat vlastní pečlivě kurátorovanou knihovnou na Spotify? Tak zkuste navrhnout vlastní album cover své oblíbené desky nebo singlu!

Materiálu, médiím, interpretkám, interpretům a nápadům se meze nekladou. Pro pořádek ale prosím dodržte rozměry 30 x 30 centimetrů, ať všichni vychazíme ze stejného startovacího pole. A nepřetahujte.

Své práce nezapomeňte fotograficky zdokumentovat a do středy 1. března 2023 poslat e-mailem na naši adresu learning@kunsthallepraha.org, ideálně ve formátu jpg, tiff nebo pdf.

Proč právě hudba a hudební nosiče?

Přehlídka temné vizuální poezie Gregora Hildebrandta představila v Kunsthalle díla skládaná z analogových nosičů zvuku, od prvních vinylů až po raritní audiokazety. Ukázala více než osmdesát děl, od objektů z magnetických pásek až po monumentální instalace v podobě černé opony ze starých VHS pásek či nadrozměrné šachové figury. 

Do jednotlivých kusů umění německý výtvarník navíc v posledních dvaceti letech zavedl odkazy na různé hudební vzory, od Kraftwerk (obraz Neonlicht) přes The Police (Message in a Bottle), Velvet Undergound (předmět Shiny Boots Of Leather) až po The Cure. Obraz s názvem The Figurehead, který byl součástí zmiňované impozantní černé opony vytvořené z VHS pásek.

Nalaďte se na Hildebrandtovu hudební vlnu a zapojte se do naší výzvy, inspirovat se můžete i jeho oblíbenými kapelami nebo portfoliem berlínského hudebního labelu Grzegorski Records, který založil se svou partnerkou Alicjou Kwade.

Co nemohu prošvihnout?

Deadline pro elektronické zaslání jsme stanovili na středu 1. března 2023. Odborná porota vybere nejzajímavější sbírky a přístupy, které poté zveřejníme na našich sociálních sítích a webu Kunsthalle Praha. Těšíme se na vaše nápady!

A ještě něco?

K fotografiím děl připojte popis vašeho pojetí a přístupu, stačí 3 až 5 vět. Nezapomeňte také uvést název díla a vaše celé jméno s kontaktním telefonem nebo e-mailem. Toť vše.

koláž z 8 alb různých hudebních desek

Výzvové desatero Patronů umění

  1. Zajímá nás dialog a komunikace s vámi

  2. Výzvy jsou určeny všem, neděláme rozdíly mezi věkem či společenskými skupinami

  3. Chceme podporovat tvořivost a inspirovat vás k vlastní tvorbě

  4. Výběr média je na každém z vás, důležitý je nápad a jeho zpracování

  5. Snažíme se srozumitelně představit projekty Kunsthalle Praha v širším kontextu

  6. Zaslaná díla neposuzujeme a nehodnotíme

  7. Odborná komise se nad všemi díly zamýšlí z několika pohledů a poukazuje na nápaditá pojetí

  8. V rámci prezentace výzev a jejich výsledků představujeme rozmanitost přístupů k tématu

  9. Díla nevybíráme a nezačlěňujeme do sbírky Kunsthalle Praha

  10. Snažíme se poskytovat zpětnou vazbu a odpovídat na všechny vaše dotazy