Čas tajemství a proměn! Pošlete své dílo do Kunsthalle Praha

Proč umění poštou?

Svět, který zavirovala pandemie, se v posledních dvou letech proměnil. Dlouhou dobu jsme nemohli (anebo stále nemůžeme) vstoupit do škol, na hřiště nebo do muzeí a galerií. Svět umění ale žije dál! Tvůrci sdílí svá díla na internetu, stejně tak se velmi často obrací na tradiční způsob zasílání uměleckých objektů poštou. Umožňuje nám to poznání fyzických kvalit díla, jeho velikosti, křehkosti a tíhy, zároveň nám pomáhá navazovat důležité vztahy a vazby. V minulosti využívali umění poštou významné osobnosti jako Marcel Duchamp, Ray Johnson nebo Soňa Švecová.

A jak je to dnes?

Muzea a galerie, které stále nemohou uskutečnit výstavy, vybízejí umělce, aby svá díla zaslali poštou a vystavili je např. v prosklených výlohách či přímo na fasádách budov. To je ostatně i případ Joëla Andrianomearisoy, současného umělce, který žije v Paříži a svá díla dvakrát měsíčně zasílá do prostor vznikající Kunsthalle Praha. Tvoří z různorodých materiálů, které nalézá ve svém blízkém okolí, středobodem jeho zájmu jsou tajemství a proměny.

Jak se mohu zapojit?

Pro malé i velké, rodiče s dětmi, studenty i zvídavé kreativce: zkuste vytvořit vlastní umělecké dílo, jehož tématem jsou právě tajemství a proměny. A pošlete ho do Kunsthalle Praha. Deadline je v neděli 27. června 2021. Ty nejzajímavější práce vystavíme, fotografie děl proslavíme na sociálních sítích a nakonec je vytiskneme a pošleme v podobě pohlednic zpátky k vám domů (poštou, jak jinak). Děkujeme a těšíme se!

Své umění posílejte na adresu

Kunsthalle Praha
Martina Freitagová
Evropská 2758/11
160 00 Praha 6

Potřebuji vědět ještě něco?

Nezapomeňte k zásilce přiložit popisek s vaším jménem a názvem díla. A také připsat váš telefon nebo email a poštovní adresu. Musíme vás ještě upozornit, že nebudeme schopni vrátit všechna původní díla zpět. Pokud si ale budete přát své dílo získat nazpět, neváhejte nám to napsat.