Týden v Kunsthalle: Velká noční výprava za pražským neonem

Noční procházka: Světlo & reklama v Praze

Ponořte se s námi do atmosféry noční Prahy. Sledujte iluminace současného města, pozůstatky historického osvětlení i zásahy světelné reklamy do veřejného prostoru. Průvodkyní večera bude historička umění Eva Bendová, autorka knihy Neony a světla reklam.

PhDr. Eva Bendová, PhD., se zabývá interdisciplinárními dějinami umění, vizuálním uměním a architekturou 19., 20. a 21. století. Krátce studovala na Fakultě architektur ČVUT v Praze, následně obor dějiny umění na Filosofické fakultě Univerzity Karlovy, kde v roce 2013 ukončila studium doktorátem. Mezi lety 2005 až 2018 působila v Národní galerii Praha ve Sbírce grafiky a kresby jako kurátorka grafiky a kresby 20. a 21. století. Jako autorka a spoluautorka vydala řadu publikací. 

Praktické info

  • Sejdeme se ve čtvrtek 21. dubna 2022 ve 20.00 na Hradčanském náměstí před sochou TGM. Procházka noční Prahou nám zabere jednu hodinu.
     

  • Základní vstupné činí 90 Kč, součástí prohlídky je ovšem i jeden přesun tramvají — MHD jízdenku s sebou!

Foto: Lukáš Masner, Vojtěch Veškrna

Letem pražským elektrickým světem

Pojďte si s námi zaběhat! Příjemným tempem se v sobotu ráno vydáme po stopách historických trafaček a elektráren — od Edisonovy trafostanice přes bývalé elektrárny na Tachovském náměstí & vodní elektrárny Štvanice.

Praktické info:

  • Potkáme se v sobotu 23. dubna 2022 v 10.00 u Edisonovy trafačky na adrese Jeruzalémská 2, Praha 1 

  • Pět kilometrů i pro mírně pokročilé běžce!

  • Startovné je zdarma, jen si včas rezervujte své místo. Běh nám zabere cca jednu hodinu