4 fakta, která byste měli znát před kontaktem s teamLabem

Co je teamLab? 

Interdisciplinární skupina umělců, programátorů, inženýrů, animátorů, matematiků a architektů. Jejich společná tvorba už jednadvacet let propojuje světy umění, vědy, technologií a přírody. Cílem teamLabu je prozkoumávat vztahy mezi naším vnitřním já a okolním světem a přinášet tak nové vjemy skrze umění. 

O čem bude páteční program?

O roli digitálních technologií v současném umění. O tom, jak jejich prostřednictvím poskytnout divákům ultimátní imerzivní prožitek. Člen teamLabu — Takashi Kudo — který se s námi spojí přímo z Tokia, ovšem promluví také o tvorbě a týmové filozofii jedné z nejdůležitějších kreativních skupin současnosti. Mimochodem, celý název přednášky přesně zní teamLab: Artwork as an Experience (The Role of Interactive Digital Technology)

Jak to celé souvisí s Kunsthalle?

Zcela zásadně. Interaktivita současného umění je téma, které skrze vzdělávání prozkouváváme dennodenně. Už ve foyer Kunsthalle se navíc můžete osobně konfrontovat se vtahující instalaci z dílny teamLabu — jmenuje se United, Fragmented, Repeated a Impermanent World, důmyslně reflektuje tradici japonské malby a je přirozenou součástí naší velké multimediální výstavy Kinetismus: 100 elektřiny v umění.

Co zásadního ještě potřebuju vědět?

Kontakt odstartuje v pátek 3. června 2022 ve 14.00 v bistru Kunsthalle Praha. Přednáška poběží pouze v anglickém jazyce, přístup na ni je zdarma. Celý přenos si můžete užít i během live-streamu na našem Facebooku, na druhou stranu tím přijdete o možnost klást vlastní dotazy bezprostředně po prezentaci. Je to na vás, my se těšíme!