Vánoce z Kunsthalle? Darovat můžete kurz umění, KunstPlay, knihy i členství

DARUJTE KURZ UMĚNÍ

Co v dnešní době znamená být umělkyní či umělcem? Tak zní klíčová otázka již třetího cyklu přednášek o současném umění TransformArt. Zvídavé jedince všech devět profesionálních lekcí promění na věčné art-geeky. Tematicky se kurz pod vedením významných osobností od února do dubna 2023 ponoří do výtvarna, fotografie, architektuy, neurobiologie, psychologie nebo environmentální estetiky. Základní cena činí 5 000 Kč, nejnižší 2 500 Kč. Pokud chcete sebe nebo své blízké  skutečně inspirovat, připravit je na přijímačky nebo zkoušky, anebo jen nasměrovat vstříc kritickému myšlení, neváhejte.

DARUJTE SÉRII WORKSHOPŮ

KunstPlay! Neboli pětidílná minisérie, kterou jsme pro vás složili z těch nejlepších audiovizuálních workshopů z produkce Kunsthalle. Všechny jsou závratně kreativní, všechny vedou výtečné lektorky nebo lektoři, všechny vám otevřou zcela nové pohledy na umění a svět kolem vás. Čemu se věnují? Tak např. natáčení uměleckých videoklipů, 3D skenování, vyprávění zvukem anebo třeba odlévání betonových soch. Vhodné jsou pro všechny od 14 let a uskuteční se každou třetí neděli od února do dubna 2023. Základní cena činí 2 500 Kč, nejnižší 1 250 Kč

© Létoslav Chromek, Markéta M. Černá

DARUJTE KNIHU, ŠPERK NEBO SKEJT

Sekce věnovaná limitovaným edicím v našem Design Shopu je tak trochu galerie sama o sobě. Najdete tu zarámované ojedinělé printy (nejen) pro vaši zeď, ale i umělecky zpracované skateboardy. Vše samozřejmě z dílen umělkyň a umělců spjatých s Kunsthalle, od Gregora Hildebrandta přes Krištofa Kinteru až po Christinu Kubisch nebo Williama Kentridge. A co děti, budou si mít s čím hrát? Máme solární lampy, muchláčky, kreativní puzzle, mořské pexeso, hipsterkid brýle, čmáropisy i duhové lepící pásky! A co teprve sekce věnované designu a módě, lze tu strávit celé dny. Nebo Vánoce.

© Vojtěch Veškrna, Barbara Cíchová

DARUJTE ČLENSTVÍ

Všechny výhody už asi znáte. Od neomezeného vstupu do galerie po celý jeden rok přes speciální otevírací dobu až po slevu v našem Design Shopu. Jako naše členky nebo členové navíc uvidíte všechny výstavy vždy jako úplně první – v roce 2023 to bude nejprve barvitá planeta české umělkyně Markéty Magidové a vzápětí svět fenoménu jménem Bohemia mezi lety 19502000. Členství pro dvě osoby na celý rok stojí 1 600 Kč, pro seniorky a seniory 400 Kč a pro juniorky a juniory (15-26 let) to nestojí vůbec nic.  

© Jan Malý, Vojtěch Veškrna

VÁNOČNÍ OTEVÍRACÍ DOBA

24/12 11.00–15.00  
25/12–30/12 11.00–19.00  
27/12 zavřeno
31/12 11.00–15.00 
1/1 2023 11.00–19.00

Během Vánoc pro vás otevíráme obě aktuální výstavy, design shop, bistro i kavárnu s vyhlídkovou terasou. Těšíme se na vás!